Inaugurarea Sălii de Expoziții în Incinta Blocului Nr. 1 de Studii al AMTAP la 07.07.2023

Astăzi, vineri 07.07.2023 în incinta Blocului Nr. 1 de studii al Academiei de Muzică, Teatru  și Arte Plastice, situat  pe adresa: str. Alexe Mateevici 111 a avut loc inaugurarea oficială a unui spațiu expozițional, la care vor avea accesul și posibilitatea de a-și expune lucrările sale atât artiștii versați în profesie, cadrele didactice, membrii uniunilor de creație, dar și artiștii începători, anume acei, care simt și au nevoia de a se afirma prin expunerea creațiilor la judecata publicului larg, a profesorilor Academiei, a colegilor de facultate, care, ulterior, le vor deveni colegi de breaslă.  Din păcate, artiștii începători, indiferent de vârstă, la moment nu prea au  posibilități de a-și expune lucrările, deși unele eforturi de ultimă oră înfăptuite de către Uniunile de creație merită și trebui menționate.

Spațiul expozițional a fost renovat și amenajat grație efortului Asociației Obștești BE UP cu susținerea Administrației AMTAP.  Renovarea a fost înfăptuită exclusiv din donații ale persoanelor fizice și juridice.

Cu ocazia inaugurării oficiale a fost vernisată o expoziție de lucrări a studenților și absolvenților Academiei.  Sunt expuse picturi de șevalet, lucrări grafice, sculptură în bronz, lemn și metal, ceramică și piese de artă decorativă.  În total se numără 84 lucrări a 38 autori.  Intrarea la expoziție este liberă pentru toți în orele când Blocul de studii este deschis, adică – dis-de-dimineață până seara târziu.

Expoziția va fi deschisă până în toamna acestui an, ca și noii studenți să aprecieze nivelul înalt al lucrărilor și, în acest fel, să aibă un reper pentru viitor.